Gęsta i zdrowa zupa-krem z soczewicy.

Zupa ze względu na dziecko na moim stole gości codziennie. Znudzona nieustannym rosół – pomidorowa-jarzynowa postanowiłam wprowadzić nowości do naszego menu. Zmiany zostały zaakceptowane zupa z soczewicy okazała się strzałem w 10 !

Co potrzeba?

Wywar mięsny, u nas głównie drobiowy z piesi indyczej i kawałków kurczaka.

marchew

pietruszka

seler

przyprawy do smaku (vegeta, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie)

200 gr. soczewicy

śmietana u nas 30%

WYKONANIE:

Gotujemy wywar mięsny, dodajemy warzywa, przyprawy, na koniec dodajemy soczewicę, kiedy wszystko zmięknie dodajemy również śmietanę. Miksujemy, by zupa miała konsystencję kremu.

DSCF9735

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s