Ciasto marchewkowe,które zawsze się udaje

Przetestowałam kilka przepisów i podrzucam mój zmodyfikowany , który zawsze wychodzi. Proste, tanie i szybkie. Idealne dla zapracowanych pań domu.

SKŁADNIKI:

4 jajka

1 szklanka cukru

2 szklanki mąki

1 szklanka tartej marchewki( ja trę na grubych oczkach)

1 szklanka oleju rzepakowego

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 łyżeczka  proszku do pieczenia

1 łyżeczka cynamonu

dowolne bakalie

WYKONANIE:

Jajka ucieramy z cukrem.Dodajemy pozostałe składniki, na koniec bakalie, wszystko mieszamy na jednolitą masę. Wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę.Pieczemy ok. 40 minut w  temp. 180 stopni.Ciasto można przełożyć masą krówkową.

S M A C Z N E G O !

12243669_1115045301869688_660522851_n

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s