Nalewki z malin

Kontynuując temat nalewek z malin, Ikrowy tata podzielił się swoim przepisem .

Malinowa nalewka dla przeziębionych

Składniki:

2 kg malin

1 kg cukru

2 l wody

1l spirytusu

Przygotowanie:

Maliny wrzucamy do gąsiorka lub słoja, zalewamy ostudzonym syropem ugotowanym z cukru i wody. Dodajemy spirytus i zamykamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 2 tygodnie, następnie filtrujemy i przelewamy do butelek. Po miesiącu nalewka gotowa do spożycia.

 

 

Nasza czeka jeszcze na filtrowanie.

DSCF8946

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s